برنامه نویسی خوبه یا طراحی سایت
تفاوت طراحی سایت و برنامه نویسی در چیست؟
اگر به ساخت برنامههای نرمافزاری که میتوانند مشکلات پیچیده را حل کرده و بر روی پلتفرمهای سختافزاری مختلف اجرا شود، علاقهمند هستید، شغل برنامه نویسی ممکن است انتخاب خوبی برای شما باشد. از سوی دیگر، اگر علاقهمند به ایجاد وبسایتها و برنامههای کاربردی وب جذاب و کاربرپسند هستید، توسعه وب ممکن است مسیر شغلی مناسبی برای شما باشد. در چند دهه اخیر شاهد پیشرفت سریع فناوری بودهایم و این روند بهصورت مداوم به پیشرفتهای خودش ادامه داده است. همانطور که فناوری بهطور فزایندهای در زندگی ما ادغام میشود، تقاضا برای افرادی که مهارت ایجاد و نگهداری سیستمهای مبتنی بر فناوری و اینترنت را دارند بهطور تصاعدی افزایش یافته است. برای هر حوزه یا صنعتی که به فناوری تکیه دارد، داشتن تیم فنی ماهر بسیار مهم و این امر مستلزم حضور برنامه نویسان و توسعهدهندگان وب است. در نتیجه امروزه، مشاغل در برنامه نویسی و توسعه وب به گزینههای بسیار سودآور تبدیل شدهاند.
برنامهنویسی به شما این امکان را میدهد که نرمافزارها و برنامههای پیچیدهای ایجاد کنید که به طور مستقیم با دادهها و عملکرد سیستمها در ارتباط است. در حالی که برنامه نویسی و توسعه وب از نظر کدنویسی و تکنیکها شباهتهایی دارند، اهداف و کاربردهای آنها کاملاً متمایز است. در عصر دیجیتال امروز، تقاضای فزایندهای برای متخصصان ماهر در برنامه نویسی و توسعه وب وجود دارد که آنها را به گزینههای شغلی امیدوارکننده تبدیل میکند. صرفنظر از اینکه کدام مسیر را انتخاب میکنید، بسیار مهم است که بهطور مداوم مهارتهای خود را بهروز کرده و از آخرین روندها و فنآوریها در زمینه خود مطلع باشید. در این بخش مقایسهای کامل و جامع برای درک بهتر تفاوت طراحی سایت و برنامه نویسی آورده شده است.
طرح وب جلوه بصری هدف وبگاه است و اولین بخش از یک صفحه وب است که ذهن مخاطب را با خود درگیر میکند. مطالب، جوهر کلام و اطلاعات درون سایت باید مطابق با هدف سایت بوده و طیفی از عموم را نشانه رود که به دنبال اطلاعات ارائه شده در سایت هستند. پرتالها سایتهای پویای جامعی هستند که چند هدف خاص را در یک سایت دنبال میکنند به عبارت دیگر مجموع چند سایت پویا که برای رسیدن به هدفی خاص در کنار هم قرار گرفتهاند را میتوان پرتال نامید. به عنوان مثال پرتال خبری میتواند از چند سایت داینامیک تشکیل شده باشد که هر یک امکانات خاصی چون عضوگیری، انتشار اخبار، انتشار تصاویر، نظر سنجی و … را در اختیار مدیران آن قرار دهد. خیر، برای بیشتر حوزه های برنامه نویسی اصلا، اما برای حوزه هایی مانند هوش مصنوعی و یادگیری ماشین بله به آن نیازمند هستید.
بعد دوم از تفاوت طراحی سایت و برنامه نویسی در ابزارها و فناوریهای مورد استفاده است. برنامه نویسی و توسعه وب به ابزارها و فنآوریهای مختلف برای ایجاد راهحلهای نرمافزاری کارآمد نیاز دارد. بیایید نگاهی به برخی از ابزارها و فناوریهای رایج در هر زمینه بیندازیم. اگر در طراحی و توسعه وب تجربه دارید، مهارتها و تخصص خود را به دیگران آموزش دهید. دورههای آنلاین، کارگاههای آموزشی یا وبینارهای کاربردی، از بهترین راه های کسب درآمد از برنامه نویسی و طراحی سایت هستند.
یکی از مزیتهای سایتهای داینامیک این است که هیچ محدودیتی برای ایجاد، تغییر یا حذف مطالب، تصاویر و صفحات و غیره وجود ندارد. با توجه به اینکه در سایتهای پویا از زبانهای برنامهنویسی پیشرفته استفاده میشود امکانات زیادی در آنها قابل ایجاد است مانند ایجاد صفحات هوشمند، فرمها و جستجوهای پیچیده. بله در بررسی مزایا و معایب طراحی سایت با وردپرس با افزونهای بهینه و مناسب وردپرس مشکلی برای سئو نخواهید داشت. با امتحان کردن این روشها، میتوانید بهتر تصمیم بگیرید که آیا برنامهنویسی واقعاً با روحیات و تواناییهای شما هماهنگ است یا خیر. در نهایت، اگر حس کردید این مسیر برای شما جذاب و هیجانانگیز است، قدم بعدی میتواند سرمایهگذاری جدیتر در آموزش و کسب تجربه باشد. اگر آدمی هستید که سریع ناامید میشوید یا حوصله زیادی برای بررسی دقیق جزئیات ندارید، شاید کار در زمینه برنامهنویسی برای شما چالشبرانگیز باشد.
اما درباره سایتی که با کدنویسی ایجاد شده همه چیز بستگی به نوع طراحی دارد. در مقابل، طراحی سایت با برنامه نویسی دسترسی و کنترل کاملی به تمام جنبه های وب سایت ارائه می دهد. برنامه نویسان می توانند هر بخشی از سایت را به دلخواه تغییر دهند و ویژگی ها و قابلیت های خاصی را اضافه کنند که در سایت سازها ممکن نیست. این روش به کاربران امکان می دهد تا وب سایتی منحصر به فرد و کاملاً سفارشی ایجاد کنند که نیازها و ترجیحات خاص آن ها را برآورده کند. برنامه نویسی کامپیوتر به زبان های مختلف انجام می شود که درآن دستوراتی وجود دارد که برای انجام اقدامی به سیستم فرستاده میشود.
در برنامه نویسی وب هم این دستورات برای ساخت سایت و طراحی آن انجام میشود. برنامه نویسی یک فرآیند تکنولوژیکی است که به منظور پیشبرد بهتر کارها توسط فناوری و کامپیوتر انجام میشود. شما میتوانید برنامه نویسی را به عنوان همکاری بین انسان و رایانه در نظر بگیرید که در آن انسان دستورالعملهایی را برای رایانه ایجاد میکند تا از آنها پیروی کند. در واقع یک برنامه نویس با استفاده از زبان ماشین به کامپیوتر دستور میدهد که یک سری اقدامات را در حوزههای مختلف انجام دهد که یکی از این حوزه ها برنامه نویسی وب است. فراموش نکنید که اساس ساخت تمامی سایتها چه سایتهای وردپرسی و چه سایتهای اختصاصی، برنامه نویسی است. در رابطه با تفاوت طراحی سایت و برنامهنویسی از نظر زمان لازم برای ساخت سایت هم باید بگوییم اولی سریعتر کار را پیش میبرد.
این وظایف ممکن است شامل ایجاد محتوا و بهروزرسانی آن، نگهداری وبسایت، نظارت و بررسی عملکرد مداوم برای اطمینان از عملکرد بهینه و تجربه کاربر باشد. تست و اشکالزدایی نیز یکی دیگر از ابعاد تفاوت طراحی سایت و برنامه نویسی است. این رویه تضمین میکند که راهحلهای نرمافزاری و برنامههای کاربردی وب به درستی کار کرده و انتظارات کاربران نهایی را برآورده میکنند. در برنامه نویسی، آزمایش شامل ایجاد و اجرای موارد و سناریوهای آزمایشی برای ارزیابی عملکرد یک برنامه است. از سوی دیگر، اشکالزدایی بر شناسایی و رفع خطاها، نقصها و سایر مسائل درون کد برنامه متمرکز خواهد بود.
ایجاد سامانه نوبت دهی آنلاین مراکز سلامت، یکی از بهترین و جذاب ترین نرم افزار توسعه داده شده توسط برنامه نویسان در حوزه سلامت است که نیاز مردم به نوبت گرفتن از مراکز سلامت، آن هم به صورت آنلاین را برطرف می کند. بسیاری از افراد به اشتباه در ابتدا با بیان نیاز به دانش بسیار زیاد ریاضیات افراد علاقه مند به این حوزه را برای شروع منصرف می کنند که این کار بسیار اشتباه است. شما عزیزان برای شروع برخی از حوزه های تخصصی برنامه نویسی مانند هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، فقط به دانش بالای ریاضیات نیازمند هستید. حتی اگر پروژههای کوچک رایگان انجام دهید، این تجربهها به شما کمک میکنند مهارتهایتان را تقویت کنید و نمونه کار (Portfolio) بسازید. یادگیری برنامهنویسی زمانبر است و ممکن است گاهی احساس خستگی کنید یا به بنبست بخورید. اما یادتان باشد که این یک فرآیند طبیعی است و هر برنامهنویسی در ابتدا همین مسیر را طی کرده است.
سامانه مدیریت مسائل مالی و حسابداری در حوزه مالی، سیستم های آموزشی هوشمند در حوزه آموزش، ایجاد بازی های متنوع در حوزه سرگرمی از دستاورد های مهم برنامه نویسی است. طراحان وب سایت می توانند ظاهر سایت را به لطف قالب های آماده ای که وردپرس دراختیار ما قرار می دهدبه سلیقه ی خود سفارشی کنند و هر چیزی که در ذهن خود دارند را با توجه به تنوع موجود به سرعت پیاده کنند. ارتباط با دیگر برنامهنویسان میتواند به شما در یادگیری سریعتر و به دست آوردن فرصتهای شغلی کمک کند. انجمنهای آنلاین مانند GitHub، Stack Overflow و Reddit مکانهای خوبی برای اشتراکگذاری تجربیات و پرسش و پاسخ هستند. همچنین، شرکت در رویدادهای برنامهنویسی و هکاتونها میتواند به شما کمک کند تا با افراد حرفهای در این حوزه آشنا شوید.
یکی از بهترین راهها برای کشف علاقه به برنامهنویسی، کار روی پروژههایی است که به آنها علاقه دارید. وقتی روی موضوعاتی که برایتان مهم هستند کار میکنید، بهتر میتوانید علاقه واقعی خود را کشف کنید. برای سفارشی سازی وردپرس و همچنین توسعهی پلاگینها و قالبهای وردپرس به دانش برنامه نویسی نیاز هست و فردی که متخصص وردپرس هست باید به چند زبان برنامه نویسی مسلط باشه.ممنون از همراهی شما. درودتصور میکنم نویسنده وردپرس رو در تیم php قرار داده و هدفش مقایسه با سایر زبانهای برنامه نویسی بوده، اما حق با شماست. این مقاله رو در لیست ویرایش مون قرار دادیم و به زودی php بهش اضافه میشه. صدها و شاید میلیونها پلاگین وردپرس برای افزودن امکانات جانبی به سایتها وجود دارند.
توسعهدهندگان وب برای به حداکثر رساندن مقیاسپذیری از استراتژیهایی مانند متعادلسازی بار، مقیاس بندی افقی و ذخیرهسازی استفاده میکنند. آنها همچنین از سیستمهای توزیعشده استفاده کرده و پایگاههای داده را بهینه خواهند کرد تا اطمینان حاصل شود که وبسایتها و برنامههای کاربردی وب میتوانند بهطور مؤثر بار افزایش یافته را مدیریت کنند. علاوه بر این، توسعهدهندگان وب ممکن است معماری بدون سرور و تکنیکهای مقیاس خودکار را برای دستیابی به هدف مقیاسپذیری پیادهسازی کنند. علاوه بر این، درک امور بکاند و مفاهیم پایگاههای داده برای مدیریت جنبههای داده توسعه وب ضروری است. آشنایی با سیستمهای مدیریت محتوا (CMS) مانند وردپرس برای ایجاد و نگهداری کارآمد وبسایتها هم مورد نیاز خواهد بود.
این زبان برنامه نویسی سمت سرور دارای چندین کتابخانه پیچیده است که هرکدام کدهای از پیش نوشتهشده بسیاری را در خود گنجاندند. اصلی ترین تفاوت بین طراحی و برنامه نویسی سایت به عملکرد آن ها برمی گردد. همانطور که پیشتر توضیح داریم، طراح سایت متمرکز بر شکل ظاهری وب سایت است تا آن را به شکلی مطلوب و جذاب برای جلب توجه مشتری و مخاطب طراحی کند. تفاوت طراحی سایت و برنامه نویسی یکی از موضوعات مهمی است که بسیاری از افراد از آن بی اطلاع هستند. در این مقاله به شما خواهیم گفت تفاوت طراحی سایت و برنامه نویسی چیست و در ادامه با مزیتهای آن آشنا خواهیم شد.
در این زمینه استفاده از کتابهای طراحی وب، دورههای آنلاین و آموزشهای توسعه استفاده مهم است. این کار به کاربر کمک میکند تا علاقه و آمادگی خود را برای مسیر انتخابی بسنجد. باید به این نکته توجه داشت که انتخاب مسیر شغلی تصمیمی شخصی است که باید با علایق، مهارتها و اهداف او همسو باشد. هم در برنامه نویسی و هم در توسعه وب، افراد این امکان را دارند در فناوریها، چارچوبها یا پلتفرمهای خاص تخصص داشته باشند. در نهایت، انتخاب بین برنامه نویسی و توسعه وب به علایق و اهداف شغلی کاربر بستگی دارد. تلاش و کسب تجربه ضروری در دو زمینه برای تبدیل شدن به فردی حرفهای ضروری است.
با ما همراه باشید تا دریابید چرا برای ساخت یک وبسایت موفق، به هر دو تخصص طراحی و برنامهنویسی نیاز است. اینها تنها چند نمونه از ابزارها و فناوریهای مورد استفاده در برنامه نویسی و توسعه وب هستند. انتخاب ابزار ممکن است بسته به نیازهای خاص پروژه و ترجیحات توسعهدهندگان متفاوت باشد. همچنین شایان ذکر است که مهارتهای غیرفنی نیز برای توسعهدهندگان وب بسیار قابلتوجه هستند. مهارتهایی مانند مهارت حل مسئله و تفکر تحلیلی در طول فرآیند اشکالزدایی و استقرار برنامه جایگاه ویژهای در بین این مهارتها دارد.
اگر به بازیسازی علاقهمند هستید، یادگیری این زبانها میتواند مسیر شما را هموار کند. در آخر باید که تصمیمگیری درباره مناسب بودن برنامهنویسی نیازمند بررسی علایق، مهارتها و تجربههای عملی شما است و نکاتی که در این مقاله ذکر شده، میتواند به سنجش این موضوع کمک زیادی کند. اگر از حل مسائل، یادگیری مداوم و کار خلاقانه لذت میبرید، این حرفه میتواند با روحیات شما سازگار باشد. بهترین راه برای یافتن پاسخ، تجربه عملی با پروژههای کوچک و منابع آموزشی است. اگر پس از این ارزیابی از علاقه خود به برنامهنویسی مطمئن هستید، میتوانید برای یادگیری بهتر به سراغ دورههای آموزشی آکادمی سبزلرن بروید و اولین گام برای شروع مسیر حرفهای خود در دنیای برنامهنویسی را محکم بردارید.
به امید اینکه مطلب فوق درک کامل و جامعی از تفاوت طراحی سایت و برنامه نویسی و همچنین تفاوت آنها با توسعه وب به کاربران عزیز مجله داده باشد. توسعهدهندگان فرانتاند روی عناصر بصری یک وبسایت تمرکز میکنند که کاربران میبینند و با آن تعامل دارند. این افراد از زبانهایی مانند HTML، CSS و جاوا اسکریپت به همراه سیستمهای مدیریت محتوا (CMS) مانند وردپرس استفاده میکنند. آنها از نزدیک با طراحان وب برای کدنویسی و برنامه نویسی رابط کاربری همکاری دارند. وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) است که به کاربران امکان میدهد بدون نیاز به دانش برنامهنویسی وبسایت خود را سریع و آسان بسازند.
اگر اشکالی پیش بیاید، ممکن است نیاز به یک توسعهدهنده برای رفع آن باشد. در نتیجه، نگهداری وردپرس برای کسانی که دانش فنی ندارند، بسیار سادهتر است. شما باید یا به استخدام یک توسعهدهنده بپردازید یا خودتان زمان زیادی را صرف یادگیری کنید. همچنین، نگهداری و بروزرسانی سایتهای کدنویسی شده میتواند به هزینههای اضافی منجر شود، زیرا ممکن است به توسعهدهنده نیاز داشته باشید. در طراحی سایت با CMS، بخشی از تأمین امنیت بر عهدۀ خود سیستم مدیریت محتوا است و بخشی دیگر بر عهدۀ سازندۀ سایت و تیم نگهداری از آن. در واقع، با رویکردی وسطبازانه طرفیم که CMS و سازندگان سایت دست به دست هم میدهند تا مشکلی برای امنیت پیش نیاید.
طراحی سایت با کدنویسی در مقایسه با ساخت سایت با وردپرس مزایای زیر را دارد. در دنیای دیجیتال امروز، داشتن یک وب سایت حرفه ای و به روز نه تنها یک ضرورت بلکه یک ابزار استراتژیک برای موفقیت است. طراحی سایت به شما امکان می دهد تا برند خود را به بهترین نحو به نمایش بگذارید، مشتریان جدید جذب کنید و بازاریابی آنلاین خود را تقویت کنید. با یک وب سایت جذاب و کاربرپسند، شما می توانید اعتبار خود را افزایش دهید و به صورت مستقیم با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید. به منظور درک بهتر تفاوت این دو به بررسی نقش و وظایف طراح سایت و برنامه نویسی میپردازیم. برنامهنویسی یک فعالیت حرفهای است که شامل نوشتن و توسعه کدهای کامپیوتری برای حل مسائل مختلف است.
اگر شما هم درباره مسئولیتهای این موقعیتهای شغلی سوال دارید و میخواهید بدانید طراحی سایت بهتر است یا برنامه نویسی، این یادداشت را تا انتها بخوانید. آنها میتوانند اسکریپتها یا برنامههای کاربردی برای سایتها بنویسند و عمدتا از زبانهای برنامهنویسی سایت مانند پایتون، جاوااسکریپت و PHP استفاده میکنند. در بخش آخر مقاله مقایسه برنامه نویسی و طراحی سایت، مایلیم درآمد این دو شغل را با یکدیگر مقایسه کنیم. بنابراین مقایسه درآمد برنامه نویسی و طراحی سایت را در قالب یک جدول ارائه خواهیم داد. این دو زبان جزو زبانههای نشانهگذاری محسوب میشوند، نه زبانهای برنامهنویسی. یادگیری آنها بسیار ساده است؛ طوریکه یک فرد با صرف زمان دو الی پنج ساعت در روز، میتواند طی یک ماه به هر دو مسلط شود.
استفاده از سایتسازها، سریعترین روش ساخت انواع سایت به حساب میآید؛ علیرغم تمام مشکلات و محدودیتهای مرتبط با این پلتفرمها، امکان ساخت سایت با سرعت خیلی بالا، از جمله مزایایی است که نمیتوانیم آن را نادیده بگیریم. در کل، کمهزینهترین روش، استفاده از سایتسازها است که گفتیم برای شروع کار و زمانی که سایت خیلی بزرگ نشده است، میتواند مناسب باشد. در آخرین ضلع این مثلث، سایتسازها را داریم که در مقایسه با دو مورد قبلی، عملاً منعطف نیستند! چند قالب کاملاً از پیش آمادهشده که با امکانات محدود سفارشیسازی عرضه میشوند، تنها انتخابهایی هستند که برای ظاهر سایت پیش رویتان قرار دارند. امکانات سفارشیسازی هم خیلی کم هستند و نهایتاً بتوانید در برخی جاها، رنگ و فونت را تغییر دهید. طراحی سایت با CMSها، اکنون به متداول ترین شیوه طراحی سایت برای اغلب شرکت ها، اشخاص مطرح و فروشگاه های اینترنتی تبدیل گشته است.
احتمال دارد که برنامه نویسی از افراد بسیار زیادی در شرایط مختلف مانند دانشگاه ها، خانواده، میان دوستان و آشنایان شنیده باشید و این ذهنیت در شما شکل گرفته باشد که دقیقا برنامه نویسی چیست و شخص برنامه نویس چه کسی است. اگر عاشق معماها و خلق چیزهای جدید برای استفاده عمومی (همه مردم) هستید، به شما تبریک می گوییم، چون شما در یک مسیر درست و صحیحی قرار گرفته اید. به صورت کلی برنامه نویسی به روند یا فعالیت توسعه نرم افزار های مختلف از طریق زبان های برنامه نویسی برای خلق یک نرم افزار جدید گفته می شود که به آن شخصی که دارای این دانش و مهارت است، برنامه نویس گفته می شود. یکی از بهترین روشها برای یادگیری برنامهنویسی، ساخت پروژههای واقعی است. با شروع یک پروژه ساده مانند یک وبلاگ شخصی یا یک ماشین حساب، میتوانید مهارتهای خود را تقویت کنید.
یکی دیگر از ابعاد مورد بحث در موضوع تفاوت طراحی سایت و برنامه نویسی، مهارتهای شغلی است. طراحان سایت برای برتری در زمینه خود به مجموعهای متنوع از مهارتها نیاز دارند. فیسبوک و جامعه بزرگی از توسعهدهندگان زبانهای منبعباز، از این تکنولوژی استفاده میکنند. اگرچه React یک کتابخانه و نه یک زبان برنامه نویسی سمت کاربر است، اما استفاده گسترده و فراوانی در توسعه وب دارد. Java یک زبان برنامهنویسی چندمنظوره و شیءگرا است که در بسیاری از حوزهها کاربرد دارد. این زبان به دلیل پایداری و امنیت بالا، معمولاً برای توسعه اپلیکیشنهای سازمانی و اندروید استفاده میشود.
حتی اگر توسعهدهنده یا برنامهنویس هم نباشید به احتمال زیاد بارها نام جاوا را شنیدهاید. امروزه بیش از 9 میلیون توسعهدهنده و 7 میلیارد دستگاه از جاوا استفاده میکنند. بسیاری از توسعهدهندگان، جاوا را به دلایلی از جمله امنیت خوب، جامعه پشتیبانی قوی، امکان استفاده مجدد کدها و مقیاسپذیری بالای آن استفاده میکنند. شما میتوانید برای سادهتر کردن برنامهنویسی تحت وب با این زبان از jsp برای ادغام کدهای سمت سرور و کلاینت استفاده کنید. طراحی سایت با برنامه نویسی یا وردپرس؟ کدام بهتر است؟ در این بخش با رویکرد نقد و بررسی هر دو روش طراحی سایت را مقایسه کردهایم. بعد از آن راحتتر میتوانید تصمیم بگیرید که کدام روش طراحی سایت برای شما مناسبتر است.
پیشرفت هایی که سایت های اینترنتی در زمینه تنوع امکانات به آن ها دست یافته اند، دلیل اصلی بیشتر مطرح شدن روز به روز آن ها به حساب می آیند. برای افزایش مقیاسپذیری، برنامه نویسان از استراتژیهای مختلفی مانند متعادلسازی بار، حافظه پنهان و محاسبات توزیعشده استفاده میکنند. این تکنیکها شامل توزیع دادهها و حجم کار در میان چندین سرور با استفاده از روشهای پارتیشنبندی و اشتراکگذاری است. این زبان به برنامهنویسان سمت سرور اجازه میدهد تا از جاوااسکریپت برای نوشتن ابزارهای خط فرمان و اسکریپتنویسی سمت سرور استفاده کنند. اپلیکیشن های مختلف و پروتکل های HTTP نمونه ای از محصولاتی است که توسط برنامه نویس ها تولید می شود. طرح وب به قالب نمایشی و طراحی گرافیکی صفحات موجود در وبگاه میگویند که معرف محتوا و مطالب آن وب سایت میباشد.
به شما پیشنهاد می کنیم حتما مقاله " CSS چیست؟ کاربرد سی اس اس در طراحی سایت"را مطالعه کنید چرا که در این مقاله به طور کلی توضیح داده ایم که css مخفف چیست و چه کاربردهایی در طراحی سایت دارد. هنگامی که صحبت از شروع کار به عنوان طراح وب یا توسعهدهنده وب میشود، مهم است که به نقشها و مسئولیتهای متمایز و منحصربهفرد هر رشته آگاه باشیم. در حالی که امکان دارد این دو زمینه شبیه به نظر برسند اما تمرکز و مهارت مورد نیاز در آنها بسیار متفاوت است. آنها به تجربه کاربر (UX) و قابلیت استفاده توجه کرده و ظاهر و احساس کلی سایت را شکل میدهند. کار آنها شامل تئوری رنگ، برندسازی و عناصر خلاقانهای است که در ساخت وبسایتی جذاب نقش دارند. از سوی دیگر، مقیاسپذیری توسعه وب به توانایی یک وبسایت یا برنامه وب برای مدیریت افزایش ترافیک یا بارگذاری بدون به خطر انداختن عملکرد مربوط میشود.
توسعهدهندگان وب از زبانهای برنامه نویسی، ابزارها و فناوریها برای طراحی و توسعه برنامههای کاربردی مبتنی بر وب برای کامپیوترهای شخصی و رومیزی، لپتاپها، دستگاههای تلفن همراه و سرورها استفاده میکنند. هدف از توسعه وب ساخت برنامههای کاربردی وب است که تبادل اطلاعات، تجارت آنلاین، تعامل اجتماعی و غیره را تسهیل میکند. این میتواند از وبسایتهای ساده تا برنامههای کاربردی پیچیده که پایگاه دادهها، APIها و سایر فناوریها را در خود جایدادهاند، متغیر باشد. جنبه اول از تفاوت طراحی سایت و برنامه نویسی، روی تمرکز آن خلاصه میشود. برنامه نویسی شامل فرآیند نوشتن برنامههای کامپیوتری برای انجام وظایف خاص یا خودکار کردن مشکلات است.
اگر با تعریف برنامه نویسی آشنا باشید میدانید که یک برنامه نویس با استفاده از برخی دستورات (کدها) به کامپیوترها دستور میدهد تا یک عملیات (منطقی) به انجام برسد. برنامه نویس وب نیز دقیقا همین کار را انجام میدهد با این تفاوت که این برنامه نویس وب، برنامه هایی می نویسد که توسط وب سرور اجرا می شود یا به زبان ساده صفحات وبی را مینویسد که توسط مرورگر وب به اجرا در میاید. برای مثال یک سرویس رایگان آنالیز سرعت وبسایت، یک برنامه تحت وب است که با یک زبان برنامه نویسی خاص نوشته و در بستر وب اجرا شده است. در نهایت، میتوان گفت که طراحی سایت و برنامهنویسی هر دو حوزههای تخصصی هستند و نیازمند مهارتهای خاص خود هستند. با این حال، برخی مهارتهای مشترک نیز وجود دارد که به هر دو حوزه کمک میکند.
توسعهدهندگان وب به مجموعه خاصی از مهارتها نیاز دارند تا بتوانند نقش خود را بهطور مؤثر انجام دهند. مهارتهای فنی شامل تسلط قوی بر زبانهای برنامه نویسی و برنامه نویسی مانند HTML ،CSS، جاوا اسکریپت و PHP است. مهارت در کار با فریمورکهای جاوا اسکریپت مانند «jQuery» نیز بسیار مهم است. همچنین تخصص در تست و رفع اشکال برای اطمینان از کیفیت و عملکرد وبسایتها هم اهمیت زیادی دارد. برای ساخت سایتهای مناسب، طراحان سایت باید دانش خود را از آخرین روندهای طراحی بهروز نگهدارند و به استانداردهای حوزه طراحی وب و بهترین شیوهها پایبند باشند.
اگر میتوانید با شرکتهای بینالمللی ارتباط بگیرید، فعالیت در Upwork، Freelancer یا Fiverr را پیشنهاد میدهیم. زمانی که بخواهید اقدام به راه اندازی یک وبسایت کنید، نیازمند کمک طراحان و برنامه نویسانی هستید تا شکل ظاهری و کدنویسی وب سایت را برای شما انجام دهند. پیش از آن باید بدانید که هر کدام از آنها کار خاصی انجام می دهند و نمی توانید از یک طراح یا برنامه نویس خدمات تخصصی را بخواهید. اگر بخواهد تفاوت برنامه نویسی را با طراحی سایت بدانید در وهله نخست باید تعریفی از این دو داشته باشید تا تفاوت ها قابل درک باشد. در تعریف طراحی سایت می توان گفت مجموعه کارهایی است که بر پایه کد نویسی، طراحی کلی و دیزاین سایت است.
این تواناییها را بگذارید کنار بلد بودن استفاده از رابط کاربری CMS و مهارتهای مربوط به حل مسئله جهت رفع مشکلاتی که گاهوبیگاه از غیب ظاهر میشوند. همانطور که گفتیم، سیستمهای مدیریت محتوا نیاز به کدنویسی را از بین میبرند و به همین خاطر، افرادی که برنامهنویسی بلد نیستند هم میتوانند با استفاده از آنها سایت بسازند. برای تمام فعالیتهایی که این گوشی انجام میدهد (فرستادن پیام، گرفتن عکس، پخش ویدیو و…) برنامهای نوشته شده است. تک تک نرمافزارهایی که در آن نصب کردهاید توسط برنامه نویسها کدنویسی شده است.حتی ماشین لباسشویی، یخچالهای هوشمند هم دارای برنامههایی هستند که از قبل طراحی شدهاند. پس با در نظر گرفتن این نکات می توان متوجه شد که برنامهنویسی علمی است که در تمامی علوم و صنایع دیگر به کاربرده میشود. در این مقاله قصد داریم به صورت ساده و روان به بررسی تفاوتهای اساسی بین این دو حوزه بپردازیم.
تفاوت طراحی سایت با سایت ساز و برنامه نویسی از نظر زمانی چشمگیر است و انتخاب هرکدام می تواند تاثیر زیادی بر روند کار شما داشته باشد. آنها باید انتظارات کاربران را درک کرده و نیازهای آنها را برآورده کنند و در عین حال با نیازهای مشتری هماهنگ باشند. همچنین تست تجربه کاربر و جمعآوری بازخورد، گامهای اساسی برای اطمینان از مؤثر بودن طراحی وبسایت است. علاوه بر این، طراحان سایت باید تأثیر طراحی خود را بر کدنویسی وبسایت در نظر بگیرند. آنها با توسعهدهندگان وب همکاری میکنند تا ساختار و طرح سایت را ایجاد کنند و ماکتهایی را ارائه میدهند که توسعهدهندگان از آنها به عنوان طرحی برای کدنویسی استفاده میکنند.
به طور کلی، برنامه نویسی سفارشی به دلیل کنترل بیشتر و امکان پیاده سازی تدابیر امنیتی پیشرفته، برای وب سایت هایی که نیاز به امنیت بالاتری دارند مناسب تر است. در حالی که سایت سازها برای پروژه های کوچک تر و کاربرانی که به دنبال راه حل های سریع و ساده هستند، گزینه ای مناسب و کاربردی به شمار می روند. چون امروزه کار طراحی سایت یک کار تخصصی است که توسط فردی که در این حوزه تخصص دارد باید انجام شود. اگر قرار است رشد کنید و سایت خود را توسعه دهید، باید بدانید تفاوت طراحی سایت و برنامهنویسی و سایتساز از دیدگاه به چه صورتی است. ضلع دیگر این مقایسه، یعنی ساخت سایت با CMS خیلی سریعتر از روش اول پیش میرود.
این پلتفرم مجموعهای از قالبها و افزونههای متنوع را ارائه میدهد و رابط کاربری سادهای دارد که حتی افراد غیر فنی نیز میتوانند با آن کار کنند. با توجه به انعطافپذیری و امکانات گسترده وردپرس، این پلتفرم به یکی از محبوبترین گزینهها برای ساخت سایت تبدیل شده است. اغلب افراد متاسفانه درک درستی از تفاوت مفاهیم طراحی سایت و برنامه نویسی سایت ندارند و این موضوع متاسفانه در بین کارفرماها نیز بارها دیده شده است. از طرفی یک برنامه نویس یا توسعه دهنده وب مسئول بخش دیگر سایت میباشد که از دید کاربر نیز پنهان است. در اصل برای یک برنامه نویس سایت کوتاه بودن کد و اجرای بی نقص آن در جهت پاسخ سریع به کاربر اهمیت بسیار زیادی دارد.
برنامه نویسی پایگاه داده