سرعت سایت به زبان ساده

روش های بررسی سرعت هاست و معرفی پرسرعت‌ترین سرویس‌های میزبانی همیار وب

البته در کنار اینکه جزء بهترین ها هست یک سری چالش ها هم داریم و باید VPN بزنید چون تحریم هستیم و مکان ایران برای بررسی وضعیت سرعت رو نداره. Semrush مجموعه‌ای از ابزارهای کاربرپسند برای بهبود عملکرد سایت ارائه می‌دهد که به شما کمک می‌کنند تا عملکرد سایت را بررسی کنید، رتبه‌بندی‌ها را پیگیری کنید و فرصت‌های سئو را کشف کنید. تنها کاری که برای استفاده از ابزار تست سرعت سایت GTmetrix باید انجام دهید، وارد کردن URL وب‌سایت خودتان در کادری که در تصویر زیر می‌بینید است. برای سنجش سرعت سایت نیاز چندانی به پرداخت هزینه ندارید؛ چرا که ابزارهای تست سرعت رایگان، کارایی‌های لازم را دارند. در نسخه رایگان ابزار Pingdom تنها اطلاعات پایه در دسترس شما قرار می‌گیرد.

حتی با کلیک بر روی هر منطقه، می‌توان گزارش آن را بطور جداگانه مشاهده کرد. البته لازم به ذکر است که برای استفاده از این ابزار رایگان باید در سایت آن ثبت نام کنید. مدیران سایت همواره به دنبال بررسی عملکرد و سرعت سایت خود، با بهره گیری از ابزارها و شرایط مختلف هستند. اما فراموش نکنید که برای استفاده از تمامی این امکانات رایگان، باید در این سایت ثبت نام کرد و عضو شد. چندی پیش جی تی متریکس یک نسخه جدید از این ابزار را ارائه داد که تفاوت‌های فاحشی با نسخه قبلی داشت.

سایت Sucuri Load Time Tester، یکی دیگر از ابزارهای ساده و سریع برای تست سرعت سایت است. با استفاده از این ابزار می توان عملکرد وب سایت را در نقاط مختلف جغرافیایی بررسی و با یکدیگر مقایسه کرد. TTFB و سرعت اتصال، فاکتورهایی هستند که این ابزار برای تست سرعت سایت‌ها در نظر می‌گیرد. نمایش نمودار مقایسه‌ای مربوط به هر منطقه جغرافیایی، از دیگر امکانات این ابزار تست سرعت است. وقتی یک وب‌سایت از CDN استفاده می‌کند، محتواهای استاتیک (مانند تصاویر، فایل‌های CSS و JavaScript، ویدیوها و اسناد) در سرورهای لبه (Edge Servers) کش یا ذخیره می‌شوند.

اگه دنبال یه ابزار تست سرعت سایت حرفه ای و کاملا غیر رایگان می گردید، ابزار New Relic می تونه انتظارات‌تون رو برآورده کنه. این ابزار بعد از بررسی سرعت سایت تمام مسائل کوچیک و بزرگی که باعث شده سرعت لود سایت پایین باشه رو بهتون گزارش میده. بر خلاف ابزار قبلی یعنی Pingdom، تست سرعت وب سایت با WebPageTest.org خیلی خوب و عالی هست! این ابزار تست سرعت لود سایت بهتون اجازه میده یکی از سرورهای آزمایشیش رو توی آمریکای شمالی و جنوبی، اروپا یا آسیا برای تست انتخاب کنید. تازه می تونید نوع مرورگر رو هم براش تعیین کنید؛ مثلا به جای کروم، فایرفاکس یا حتی مرورگر Canary رو انتخاب کنید. برای کسب نتیجه بهتر به‌خصوص در تست سرعت سایت وردپرسی، پیشنهاد می‌کنیم از افزونه‌هایی مثل WP Rocket یا Optimole استفاده کنید.

با توجه به اینکه گفتیم سرعت سایت بر سئو (SEO) تاثیرگذار است؛ شما باید هنگام تجزیه و تحلیل سئو، سرعت سایت خود را مورد بررسی قرار دهید. حالا در قسمت زیر ما بهترین ابزارهای تست سرعت سایت را برای شما عزیزان قرار داده‌ایم. فایل‌های CSS، HTML و JS (جاوا اسکریپت) از اهمیت بسیار زیادی برخوردارند، چون ظاهر سایت شما را تعیین می‌کنند. بجز این، وقتی کاربری از سایت شما بازدید می‌کند، این فایل‌ها درخواستی را به انبوه درخواست‌های سایت اضافه می‌کنند. وقتی به کمک راهکاری که در مورد قبل ذکر شد، با چند و چون درخواست‌های سایت خود آشنا شدید، زمان کاهش و بهینه‌سازی آنها فرا می‌رسد.

یکی از سرویس‌های محبوب هاستینگ، هاست لینوکس است که به دلیل استفاده از سیستم‌عامل لینوکس، پایداری و امنیت بالایی دارد. این نوع هاست از وب سرورهایی مانند Apache، LiteSpeed یا Nginx استفاده می‌کند که بهینه‌سازی مناسبی برای اجرای PHP و MySQL دارند. همچنین، به دلیل استفاده از SSD NVMe در برخی سرویس‌ها، سرعت بارگذاری سایت‌ها افزایش می‌یابد. خرید هاست لینوکس یک گزینه مقرون به صرفه برای سایت های وردپرسی وکسب‌وکارهای کوچک است که به دنبال سرعت و امنیت هستند. برای اطمینان از داشتن بهترین عملکرد، همۀ تصاویر باید در وب‌سایت شما بهینه باشند.

شما می‌توانید یک هاست تهیه کنید، عملکرد و سرعت سایت تست کنید و در صورت عدم رضایت، هزینه خود را پس بگیرید. البته ناگفته نماند که افزونه WP Fastest Cache Premium مناسب وب سرورهای NginX است. اگر وب سرور سایت شما Lite Speed می‌باشد، بهتر است از افزونه “لایت اسپید کش” استفاده کنید که در مخزن وردپرس به صورت رایگان وجود دارد. اگر شما از وب سرور سایت خودتان اطلاع ندارید، بهترین راه‌حل این است که با شرکت هاستینگ تماس بگیرید و درمورد وب سرور سوال کنید. برای بهینه‌سازی عملکرد وب‌سایت خود، لازم است با پارامترهایی که روی آن تأثیر می‌گذارند و در ادامه آن‌ها را معرفی می‌کنیم، آشنا شوید. اما مزیت آن نسبت به شیوه آزمون و خطای دستی، سرعت به مراتب بالاتر آن است.

در نهایت، انتخاب و سرمایه‌گذاری در ابزارهای مناسب تست سرعت سایت، نه تنها به بهبود کارایی و عملکرد سایت شما کمک می‌کند، بلکه می‌تواند نقش مهمی در موفقیت کلی کسب‌وکار آنلاین شما ایفا کند. هر کدام از آن ابزارها ویژگی‌های منحصر به فردی دارند، ویژگی‌هایی که یک ابزار در مورد آن‌ها عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهد. با توجه به ویژگی‌های منحصر به فرد، می‌توانید بهترین گزینه را برای بررسی وب سایت خود انتخاب کنید. بسیاری از رقبای Alertra یک وب سایت را تنها از نظر سرعت بررسی می‌کنند. این ابزار تمام سرویس‌های کلیدی وب سایت را زیر ذره بین قرار می‌دهد تا ریشه مشکل را پیدا کنید. چراکه اگر یکی از سرویس‌های اصلی وب سایت شما از کار افتاده باشد، بهینه سازی کدهای CSS یا جاوا اسکریپت در افزایش سرعت وب سایت تاثیری نخواهد داشت.

همانطور که در مقاله‌ی وظایف پشتیبان وب سایت بررسی کردیم، کنترل سرعت سایت یک وظیفه‌ی مهم برای مدیران وب سایت‌ها شمرده می‌شود. پس اگر به نحوه‌ی صحیح مدیریت یک وب سایت توجه می کنید، ابتدا به کمک این ابزارها سرعت سایت خود را بسنجید و در صورت مشاهده‌ی کندی سرعت از روش‌هایی که در این مقاله عنوان شده، استفاده نمایید. ما سعی کردیم در این مقاله تمام چیزی که از سرعت سایت و روش‌های بهینه‌سازی آن می‌دانستیم، قدم به قدم، با بیانی ساده به شما منتقل کنیم. حالا نوبت شماست تا از این راهکارها استفاده کنید و سایتی بسازید که در 1 ثانیه بارگذاری می‌شود و هیچ مشتری را نمی‌پراند! یکی از ابزارهایی که برای تمیزکاری کدهای CSS خیلی به دادتان می‌رسد، CssNano است. با استفاده این ابزار می‌توانید حجم کدها تا حد زیادی کاهش دهید و سرعت سایتتان را زیاد کنید.

بهینه‌سازی فایل‌ها (حجم کمتر فایل‌ها و به لحاظ کدنویسی مرتب‌تر) نقش اساسی در افزایش سرعت و بهبود رتبه سایت دارد. وقتی کاربر برای اولین بار وارد سایت شما می‌شود، فایل‌های سایت به طور کامل یا موقت روی مرورگر کاربر ذخیره می‌شوند. با استفاده از این ویژگی مرورگر، می‌توان سرعت وب‌سایت خود را تا حد زیادی بهبود داد. Pingdom یکی دیگر از ابزار های شناخته شده تست سرعت وب سایت است که قرن هاست وجود داشته است. برای استفاده از آن نیازی به ورود به سیستم نیست و گزارش ها از جزئیاتی که از Google PageSpeed ​​Insights دریافت می کنید کم تر است. تست سرعت سایت می‌تواند شما را از خطر از‌دست‌دادن کاربران بالقوه نجات دهد.

مثلا خیلی از کارشناس های سئو میگن اگه این کدها رو به صورت Inline به کار ببریم، سرعت سایت بیشتر میشه. البته بیشتر مشکلات این بخش مربوط به JS هست و نوشتن باگذاری کدهای بدون استفاده در صفحه کاربر. دلایل زیادی وجود دارد که باعث می شوند وب سایت شما به کندی بارگذاری شود. اندازه ‌گیری زمان رسیدن تا اولین بایت به شما اطلاع می ‌دهد که آیا مشکلی با زمان پاسخ‌ دهی سرور دارید یا خیر. اگر این طور باشد به شما پیشنهاد می کنم به دنبال یک CDN باشید تا به شما در حل این مشکل خاص کمک کند. Speed Analysis by KeyCDN ابزاری است که توسط Contentsquare (قبلاً با نام Dareboost) ارائه می‌شود و عملکرد و کارایی وبسایت شما را ارزیابی می‌کند.

این تست کمک تان می کند تا بفهمیم آیا DNS یا CDN ممکن است باعث تاخیر شود و آیا سرور می تواند به همه درخواست ها پاسخ بدهد یا خیر. ردیابی این درخواست ‌ها ممکن است سخت باشد و اغلب تعداد درخواست‌ ها به خصوص اگر با یک سرویس شخص ثالث کار ‌کنید، تغییر می کند. برای اندازه‌گیری و پیگیری این درخواست ‌ها، باید از یک سرویس نظارت مصنوعی مثل Sematext Synthetics استفاده کنید. با یک راه‌ اندازی ساده، می ‌توانید تعداد کلی درخواست ‌ها، زمان بارگذاری، پاسخ‌ ها و موارد دیگر را پیگیری کنید. قبل از این که به فهرست ابزار هایی که برای بهینه ‌سازی وب ‌سایت تان استفاده می ‌کنیم، بپردازیم، بد نیست نگاهی به مفاهیم اساسی که در پس بهینه ‌سازی سرعت وب ‌سایت وجود دارد، بیندازیم.

این وقفه‌ها، گاهی به دلیل صبر کردن برای دانلود فایل جاوا اسکریپت خارجی اتفاق می‌افتد و اینطوری عملاً رندر اولیۀ صفحه به تعویق می‌افتد. این شکل، مراحل تحویل گرفتن یک صفحه از سایت، توسط مرورگر را نشان می‌دهد. یعنی وقتی شما وارد مرورگر کروم یا فایرفاکس شدید، بعد از اینکه آدرس سایت را وارد کردید و اینتر را زدید، تا زمانی که صفحه بارگذاری شود، این مراحل به ترتیب طی می‌شوند. این از نحوۀ ارزیابی سرعت سایت، حالا وقت آن است که از نتایج این آنالیز استفاده و سایتمان را سریعتر و سریعتر کنیم؛ پس در بخش بعدی با ما باشید. همانطور که گفتیم اولین و مهم‌ترین تستی که باید در نظر بگیرید PSI است. آدرس هر صفحه‌ای که می‌خواهید سرعتش را بسنجید در آن وارد کنید و بعد دکمه ANALYZE را بزنید.

ابزار YSlow برای این که سرعت سایت ها رو اندازه گیری کنه 23 تا شاخص کلیدی عملکرد رو مشخص کرده و اونها رو اندازه می گیره. این ابزار تقریبا اطلاعات مشابه ابزار GTmetrix رو در اختیارتون قرار میده و یک سری پیشنهاد هم برای بهبود سرعت سایت ارائه میده تا بتونید صفحات رو بهینه تر کنید. یکی دیگه از فاکتورهای مهم تست سرعت وب سایت اینه که فایل های CSS و JS رو فشرده کردید یا نه. فشرده بودن این فایل ها تاثیر زیادی روی سرعت بارگیری صفحات وب سایت می ذاره. بدون ثبت نام، فقط می‌ توانید از یک مکان آن هم ونکوور کانادا تست انجام بدهید، اما بعد از ثبت نام در یک حساب کاربری رایگان، می ‌توانید مکان، مرورگر های مختلف و حتی نوع اتصال تان را انتخاب کنید.

سرعت لود شدن سایت همیشه جزو ۱۰ فاکتور اصلی و حیاتی مورد توجه سئو بوده. آمار نشون می‌ده سایت شما در حالت ایده‌آل باید بین ۲ یه ۳ ثانیه بارگیری یا لود بشه. این سرعت لود دو تا سه ثانیه، یه نقطه قوت برای سایت محسوب میشه و نرخ پرش (bounce rate) شما رو تا حد خیلی زیادی کم می‌کنه. در واقع، ۴۰% از کاربران بیشتر از ۳ ثانیه روی یک سایت منتظر نمی‌مونن. آخرین ابزار تست سرعت سایت که‌ قصد معرفی آن را در این مطلب داریم، مربوط به پروژه ای متن باز در GitHub به نام Perftool است. ابزاری پیچیده برای تست سرعت، که به دانش فنی در زمینه سرورهای محلی برای نصب نیاز دارد.

قدم اول به حداقل رساندن درخواست‌های HTTP این است که با استفاده از ابزارهایی معین بر روی وضعیت فعلی سایت خود نظارت دقیقی داشته باشید. برای مثال در مرورگر Google Chrome می‌توان با استفاده از Developer Tools تعداد درخواست‌های  HTTP وبسایت خود را رصد کنید. کافی‌ست بر روی صفحه‌ای که قصد تحلیل آن را دارید راست کلیک کنید، Inspect Element را انتخاب کرده و از پنلی که در سمت راست صفحه نمایش ظاهر می‌شود، گزینه Network را انتخاب کنید. با محبوبیت یافتن بیشتر گوشی‌های همراه، گوگل نیز از دسامبر سال 2017 اولویت را به کاربران گوشی همراه خود داد (mobile first index). بر همین اساس، گوگل برای سایت‌هایی اولویت بالاتری قائل است که برای نسخه موبایل بهینه شده‌اند.

پس لذا توصیه ما به شما اینست که حجم ریدایرکت‌ها را تا حد امکان در حداقل ممکن نگاه دارید. فرضاً کاربری به یکی از صفحات سایت شما که یک مقاله طولانی با 20 تصویر دارد مراجعه کرده، در حالت عادی مرورگر او مجبور است تمام محتوا را پیش از نمایش بطور یکجا بارگذاری کند. اما با استفاده از قابلیت lazy load، فقط محتوایی لود می‌شود که کاربر در نمایشگرش مشاهده می‌کند و مابقی مطالب و تصاویر تنها با اسکرول کردن بارگذاری خواهند شد. وقتی در بارگزاری فایل‌های بزرگی مثل جاوا اسکریپت وقفه ایجاد می‌کنید، ابتدا فایل‌های دیگر سایت خیلی سریع و بدون تاخیر لود شده و در صورت نیاز فایل‌های اسکریپت هم لود خواهند شد. این امکان در وبسایت‌های وردپرسی توسط پلاگین WP Rocket و علامت زدن گزینه “Load JS files deferred” میسر می‌شود.

برای به تاخیر انداختن JS در سایت‌های دیگر از کد زیر، دقیقاً قبل از تگ body، استفاده کنید. خوبی که ابزار واکاوی صفحه داره اینکه رایگان هست و کاملا متناسب با کاربر ایرانی طراحی شده و زبان خطاها فارسی هست. جدا از موارد اشاره شده شما میتونید از طریق مکان ایران سایت خودتون رو از نظر سرعت مورد بررسی قرار بدید که در هیچ کدوم از ابزارهای دیگه چنین موردی وجود نداره. این که چقدر طول می کشه صدای کاربر به گوش سرور برسه و به درخواست کاربر پاسخ بده رو میگن TTFB که یکی از فاکتورهای مهم از نظر ابزار سرعت سایت ها محسوب میشه. رابط کاربری ساده ای دارد که فقط با یک فیلد ورودی مخصوص URL طراحی شده است.

پس تا جای ممکن از قالب‌های سبک و بهینه‌سازی‌شده در طراحی سایت وردپرسی‌تان استفاده کنید. در مقاله «بهترین‌ قالب های وردپرس» چندتا از بهترین این قالب‌ها را معرفی کرده‌ایم. گوگل از سال ۲۰۱۰ اعلام کرد که سرعت صفحه یک عامل مهم رتبه بندی برای سئو است و از آن روز به بعد این اهمیت بیشتر و بیشتر شد. تا جایی که گوگل برای کمک به بهبود سرعت سایت وبمستران دست به کار شد و ابزار جدیدی ارائه کرد. یکی از مهم‌ترین قوانین در مورد تست سرعت وب‌سایت، این است که یک ابزار را انتخاب کنید و به آن پایبند باشید.

پس باید نهایت تلاش خود را به کار گیرید که محتوای جذاب با سرعت بالایی به مخاطبان خود ارائه دهید. کاربر در اولین ورود به سایت، با نخستین صفحه از وب سایت شما مواجه می‌شود؛ اما بدون مشاهده صفحات و دیگر بخش‌های سایت، از آن خارج می‌شود. این صفحات شامل تصاویر، المان ها، کدها و دیگر اطلاعاتی هستند که نقش مهمی در سرعت لود و بارگذاری آن صفحه دارند. SpeedCurve یکی دیگر از ابزارهای پولی تست لودینگ و بارگذاری سایت است. شما فقط 30 روز می‌توانید از آن به صورت رایگان و آزمایشی استفاده کنید.

برای اینکه بتوانید از این قابلیت استفاده کنید، کافیست به بخش Performance بروید و با استفاده از کلید ترکیبی Ctrl + E تست سرعت وب سایت را آغاز کنید. ابزار تست سرعت سایت وردپرسی WebPageTest، تست های خود را بر اساس فشرده‌سازی، کش کردن، استفاده از CDN و… می سنجد. چون حداکثر این ابزارها اجازه تست سرعت سایت در ایران رو نمیدن قطعا میانگین زمان لود سایت رو هم نمی تونن دقیق مشخص کنن. سوم اینکه میتونید از ابزارهایی مثل واکاوی صفحه استفاده کنید هم ایرانی هست و هم میتونه به شما دقیق تر بگه. ابزار تست سرعت لود سایت Yellow Lab یکی دیگه از ابزارهای رایگان بررسی سرعت سایت های وردپرسی هست که می تونید گزینه های مختلف اون رو بر اساس چیزی که می خواید، سفارشی سازی کنید.

این سایت تست‌های عملکردی متفاوتی مانند فشرده‌سازی، استفاده موثر از CDN، کش کردن، TTFB دارد و بر اساس آن، به سرعت سایت شما امتیازی بین A تا F می‌دهد. اما چه هاستی مناسب وبسایت شما است؟ در صورت داشتن هر گونه ابهام می‌توانید با کارشناسان ما در سرورپارس همراه باشید. وقتی شما دامنه سایت خود را در این ابزار وارد می‌کنید، اطلاعاتی راجع به DNS، سرور و هاست دریافت می‌کنید. همچنین، اطلاعات دقیقی از مشکلات سایت به همراه پیشنهادهایی برای رفع آنها ارائه می‌دهد. این ابزار برای صاحبان سایت‌ها، طراحان و توسعه دهندگان سایت‌های اینترتی بسیار عالیست.


خرید دوره آموزش سئو کلاه خاکستری